verzekeringen gemser fysio 2023Door toenemende praktijkkosten en te lage tarieven van de zorgverzekeraars heb ik besloten om per 1 januari 2023 met een groot aantal zorgverzekeraars geen contract meer af te sluiten. Hieronder leg ik uit wat mijn beweegredenen en motivatie is.

Onderaan dit bericht staan de zorgverzekeraars waar ik in 2023 nog een contract mee heb.

In 2018 heeft het Gupta onderzoek inzicht gegeven wat de gemiddelde kostprijs is voor een zitting Fysiotherapie. Het rapport wat uit dit onderzoek volgde, is door alle zorgverzekeraars, de minister (VWS) en de KNGF ondertekend. In 2000 kwam het KNGF (Genootschap Fysiotherapie) naar buiten dat het tarief voor 2023 minimaal 43 euro per zitting zou moeten zijn om kostendekkend te zijn. Helaas is de realiteit anders en zijn de tarieven ver onder dit niveau. Gemiddeld rond de 30 euro.

Mijn ervaring van 26 jaar fysiotherapeut, 17 jaar manueel therapeut en 25 jaar topsportbegeleiding wil ik graag op een gezonde manier voortzetten. Mijn doelstelling is: "Manuele en Fysiotherapie met persoonlijke aandacht en focus op kwaliteit, ontstaan uit een sterke passie voor het vak"!

De persoonlijke benadering van patiƫnten waarbij er tijd is voor het "in gesprek zijn met elkaar" in combinatie met kwalitatieve zorg gebaseerd op ervaring van vele jaren en evidentie uit onderzoek is voor mij de behandeling die ik wil geven. Kwaliteit verdient waarde.

Door de ontwikkelingen van het laatste jaar is er spanning komen te staan op enerzijds het uitoefenen van mijn passie, het vak en anderzijds een gezonde bedrijfsvoering. Ik wil graag goede zorg leveren die naar waarde wordt vergoedt. Hoe het nu gaat, gaat het niet meer. Daarom heb ik besloten om het roer om te gooien en met een aantal zorgverzekeraars geen contract meer aan te gaan. Dit is voor mij een gevoelsmatige "gedwongen" keuze geweest die mij niet onverschillig laat.

Als u bij deze zorgverzekeraars verzekerd bent dan heeft dat gevolgen. De behandeling zal persoonlijk moeten worden voldaan waarna u een nota krijgt die u bij uw zorgverzekeraar in kunt dienen. Uw zorgverzekeraar zal deze al naar gelang hoe u verzekerd bent voor een percentage vergoeden. Uw zorgverzekeraar ziet de behandeling als ongecontracteerde zorg. Een andere optie is om in de maand december 2022 over te stappen naar een zorgverzekeraar waar ik in 2023 nog wel contracten mee heb. De keuze is uiteraard geheel aan u.

Meer weten?

Op www.zorgwijzer.nl vindt u alle info over de zorgverzekeringen.

De zorgverzekeraars waar ik in 2023 nog een contract mee heb zijn:

    Verzekeraars:

achmea

zorgverzekeraars achmea
    Verzekeraars:

cz

zorgverzekeraars cz
    Verzekeraars:

menzis

 

zorgverzekeraars menzis