Manuele therapieHet doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een fysiotherapeut onderzoekt, behandelt, adviseert en begeleidt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij klachten of blessures van spieren,pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door uw fysiotherapeut positief worden beïnvloed.

Bij de eerste afspraak stellen we een duidelijke diagnose en maken we in samenspraak een behandelplan, waar de behandeling uit voortkomt.

revalidatie apparatuur gemser fysioWij kunnen u ondersteunen bij vele vormen van revalidatie, bijvoorbeeld na bepaalde operaties of in geval van optrainen naar een bepaalde operatie. Daarnaast trainen we op het gebied van belastbaarheid bij chronische aandoeningen.

Ook sporten doe je bij Gemser Fysio, en wel in onze volledige uitgeruste oefenzaal. Wij bieden persoonlijke begeleiding en stemmen het trainingsprogramma af op uw wensen.

Dry needling is een specialisatie van uw fysiotherapeut. Dry needling richt zich op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Met dry needling worden spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) ontspannen via het gericht prikken met een naald binnen een spier.

medical tapingHet Medical Taping concept is een methode waarbij spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren.

Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.