medical tapingHet Medical Taping concept is een methode waarbij spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren.

 

De basis van het Medical Taping concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

Het Medical Taping concept is een methode waarbij spieractiviteit meehelpt bij het versnellen van het genezingsproces en het in balans brengen van spieren. Een goede balans is namelijk belangrijk, want spieren verzorgen namelijk mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Medical Taping gebruikt elastisch gekleurde tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Het principe is: activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.